29 Ocak 2013 Salı

Giresun Bulancak’ta Engelliler Günü Etkinliği Düzenlendi


3 Aralık Dünya Engelliler Günü Bulancak Engelli Hakları Atölyesi tarafından Giresun/Bulancak’ta yapılan bir etkinlikle kutlandı. Açılış konuşmasıyla ve slayt gösterisiyle başlayan etkinlik, skeçle devam etti, şiir ve müzik dinletisiyle horonlarla son buldu.
1 Aralık 2008 pazartesi saat 19.00’da Bulancak Halk Kütüphanesi salonunda başlayan etkinliğe ikiyüzü aşkın kişi katıldı. Etkinlikle birlikte olarak 2 aydır çalışmalarını sürdüren Engelli Hakları Atölyesi kuruluşunu Giresun kamuoyuna duyurmuş oldu.




Atölyenin oynadığı skeç Bulancak halkının beğenisini topladı. Temmuz ayında yapılan, Bulancak Engelliler Derneği’nin genel kurulundaki usulsüzlükleri ve mevcut yönetime muhalif üyelerin dernekten kovuluşunu anlatan skeç izleyenler tarafından zaman zaman alkışlarla kesildi.
Yapılan konuşmlarla Bulancak’taki engellilerin sorunlarına değinilerek bundan sonra çalışmalarımızı bulancak ta yaşayan engellilerin sorunlarıyla ilgili çalışmalar yaparak devam edecklerini söylediler. Bulancak Engelli Hakları Atölyesi sözcüsü Hacer AKTAŞ'ın kapanış konuşmasından sonra etkinlik sona erdi.